Okul Koruma Derneği tarafından yaptırılan okul ilk binasında bakanlığımızın 09.08.1974 sayılı açılma kararıyla 1974-1975 eğitim ve öğretim yılında öğretimine başlamıştır. 22.04.1985 yılında okul binası Koruma Derneği tarafından İmam-Hatip Lisesi kalmak kaydıyla 48 nolu kararla Milli Eğitim Bakanlığına devredildi. 14 derslik, 1 lisan laboratuarı, 1 kütüphane, 2 öğretmen odası,4 idare odası, 1 spor odası, 1 rehber öğretmen odası, 1 memur odası, 1 hizmetli odası, 2 tatbikat mescidi,1 medya odası, 1 bilgisayar odası, 1 fen bilgisi laboratuarı,1 konferans salonu mevcut olup, bodrum kat hariç 3 kattır. 1996 yılında okul bahçesinin kuzeydoğu cephesinde devlet ödeneği ile yeni bir bina yapılmış olup, Devlet Parasız Yatılı Yurdu olarak kullanılmaktadır. Binanın kapladığı alan 330 m2’dir. 5 katlı binanın 4 katında 7 yatakhane, 2 belletici öğretmen odası, 1 nöbetçi öğretmen odası, 1 revir, 1 mescit, 1 TV odası, 2 depo, 5 etüt salonu, 1 banyo ve 1 çamaşırhane mevcuttur. 5. katında ise yemekhane, kiler(ambar) ve mutfak mevcuttur. Aksaray İmam Hatip Mezunlarının buluştugu yer...
Son düzenleme: